Szolgáltatásaink

Vizsgáztatás- Eredet vizsgálat- Tachográf illesztés

Telephelyünkön NKH által jóváhagyott vizsgabázis üzemel. Vállaljuk az alábbi kategóriájú járművek időszakos műszaki vizsgáztatását. 

Kategóriák:

 • személygépkocsik M1, M1G
 • Utánfutó O1, O2
 • tehergépkocsik 3.5 t alatt N1
 • tehergépkocsik 3.5 t felett N2, N3
 • Pótkocsi O3, O4
 • belföldi forgalmú autóbuszok M2, M3

Vállaljuk továbbá a műszaki vizsga kategóriáknak megfelelő járművek eredetiségvizsgálatát.

Tachográf illesztést (analóg, digitális).

Árainkról itt tud érdeklődni.

A sikeres vizsgáztatás érdekében kérjen egy előzetes átvizsgálást szervizünkben.

Kérjen időpontot munkafelvételünkön.

Autóvillamosság - Diagnosztika

A diagnosztika célja a gépjármű műszaki állapotának kielemzése, a későbbi meghibásodás feltárható már kezdeti szakaszában. Munkatársaink műszeres méréstechnikával, bontás nélkül dolgoznak, mely után növelhető a javítások pontossága, valamint a jövőbeli karbantartás hatékonysága.

Amikor járműve műszerfalán olyan jel világít, ami nem megszokott, akkor érdemes szakemberhez fordulni és kideríteni mi állhat a háttérben. A műszaki diagnosztika műszeres méréstechnikai vizsgálatok összessége, amellyel a gépjármű műszaki állapota megbontás nélkül feltárható. Ennek segítségével találjuk meg a hibaforrást majd ezt követően kezdjük el a javítási munkát. Minden es Ügyfeleinknek, majd a megrendelés után kezdjük el a szerelést. Minden esetben a kód kiolvasását és a hiba konkrét okának megtalálását követően árajánlatot adunk Ügyfeleinknek, majd a megrendelés után kezdjük el a szerelést.

Diagnosztikát TEXA, XENTRY, WAPCO, CUMMINS, stb. diagnosztikai berendezésekkel végezzük.

Klíma töltés és szerviz

Nem is gondolná, mennyire fontos autója klímájának tisztasága. Ha kellemetlen szagok jönnek a szellőző felől, vagy nem tudjuk mikor volt tisztítva a klíma, vagy pedig elmulasztottuk télen is járatni a klímát, akkor érdemes egy alapos tisztítást végezni a rendszeren, hogy ne szaporodjanak el klímára is ártalmas baktériumok. Fontos tudnia, hogy amennyiben klímája tisztasága nem megfelelő, ezek a baktériumok az Ön egészségére is veszélyt jelentenek. Így hát nem csak az autója épsége miatt lényeges a klímatisztítás, hanem egészsége megőrzése érdekében is!

Autója klímarendszerének töltésével, tisztításával vagy bármely meghibásodásával is fordulhat hozzánk a hét minden munkanapján, vagy telefonos időpontegyeztetés alapján. A gépjárművek klímarendszere nagyon összetett egység, amelynek több olyan része van, ami meghibásodhat, akár ütközés, akár helytelen használat, akár csak az idő múlása (korrózió) következtében. Ilyen részek:

 • a klímakondenzátor (más néven klímahűtő)
 • a különböző csatlakozók
 • a fém, és a gumicsövek
 • az expanziós szelep
 • a klíma evaporátor


Nálunk minden olyan eszköz és szaktudás rendelkezésre áll, ami szükséges a klíma rendszert érintő bármely meghibásodás pontos feltárásához és javításához. Ha valamilyen meghibásodás vagy állagromlás következtében szökik a klímagáz, akkor javítás után természetesen töltésre is szükség van, melyet szervizünkben el tudunk végezni. Ha kellemetlen szagok jönnek a szellőző felől, vagy nem tudjuk mikor volt tisztítva a klíma, vagy pedig elmulasztottuk télen is járatni a klímát, akkor érdemes egy alapos tisztítást végezni a rendszeren, hogy ne szaporodjanak el az egészségre és a klímára is ártalmas baktériumok. Nálunk ózonos tisztításra van lehetőség. Autója klíma rendszerének ellenőrzését a legtöbbször azonnal el tudjuk végezni, és ha szükséges a javítást, a tisztítást vagy a töltést is rövid időn belül megkezdjük, időpontfoglalás lehetséges telefonon keresztül. Nem érdemes tehát sokáig halogatnia. Ha bármilyen rendellenességet tapasztal, akkor jöjjön és megnézzük!

Busz, teherautó szerviz

Több évtizedes javítási tapasztalat!

Cégünk vállalja , tehergépjárművek, buszok javítását, időszakos szervizelését.

 • Teherautók ill. buszok állapotfelmérése vizsgasori diagnosztikai berendezésekkel történik.
 • Járművek teljes kőrű javítása a részegységektől a fődarabokig
 • Szerviz szolgáltatások, előírt periódus szerinti karbantartások, olaj és szűrő cserék elvégzése gyári technológia szerint
 • Műszeres diagnosztika
 • Gyári és után gyártott alkatrészek biztosítása a javításokhoz.

Amennyiben kérdése lenne, vagy időpontot szeretne foglalni, hívja a munkafelvételünket.

Márkafüggetlen szakszerviz

Cégünk vállalja személygépjárművek, tehergépjárművek, buszok javítását, időszakos szervizelését.

 • Személygépkocsik állapotfelmérése vizsgasori diagnosztikai berendezésekkel történik.
 • Járművek teljeskörű javítása a részegységektől a fődarabokig
 • Szerviz szolgáltatások, gyártói km periódus szerinti karbantartások, olaj és szűrő cserék elvégzése gyári technológia szerint
 • Műszeres diagnosztika, hibakódok törlése
 • Gyári és után gyártott alkatrészek biztosítása a javításokhoz.

Amennyiben kérdése lenne, vagy időpontot szeretne foglalni, hívja az ügyfélszolgálatunkat, vagy kattintson ide.

Karosszéria javítás

Cégünk nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik személygépkocsi  karosszériák,  javításában, felújításában.  Vállaljuk bármilyen jellegű sérülés, elhasználódás vagy korrózió okozta hibák javítását igény szerint gyári vagy után gyártott alkatrészek,  karosszéria elemek használatával.

Cégünk rendelkezik a javításokhoz szükséges karosszéria húzató paddal, homokszóró berendezéssel és speciális hegesztő felszerelésekkel.

Biztosítós javításokat teljeskörű ügyintézéssel – akár a biztosítóval való közvetlen elszámolással – tudjuk vállalni. Tovább a részletekre!

Igény esetén a javítás idejére cserejárművet tudunk biztosítani.

Autófényezés és polírozás

Fényező műhelyünkben vállaljuk személyautók, tehergépjárművek, buszok, vízi járművek részleges illetve teljes fényezését. A fényezéshez egy 6×22 m-s fényezőkamra és a hozzá tartozó előkészítő terület, a legmodernebb kéziszerszámok, jó minőségű vezető márkájú festékek és szakképzett fényezők állnak rendelkezésünkre. Az Európai Unió szabályainak megfelelő anyagokat és technikát használjuk. Színkeverést a gyári színkód alapján számítógépes színkeveréssel biztosítjuk. Továbbá vállalunk színfelújítást fényesítő polírozással. A kisebb karcok, lakkrétegek felújítását többlépcsős polírozási technológiával végezzük.

Gumicsere és gumijavítás

A gumiabroncsok igen nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos ennek a megfelelő állapota. A gumiabroncs biztosítja a tapadást az úttesthez, ezért nagyon fontos a gumiabroncsunk megfelelő terhelhetőségének kiválasztása. A gumiabroncsoknak különböző követelményeknek kell megfelelnie, alacsony zajszint, tapadó képesség, biztonságosság, gazdaságosság, hosszú élettartam, komfort, defekttűrő képesség, cserélhetőség, környezetvédelmi szempontok. A gumi használata során előfordulhat, hogy megsérül a gumiabroncs, ilyenkor ereszti a levegőt, ezt sok esetben javítható. Szervizünkben lehetőséget nyújtunk a gumik cseréjére és javítására is. Gumicsere során a régi gumiabroncsot levesszük a felniről, majd átvizsgáljuk a felnik, keréktárcsák állapotát, esetleges sérüléseket megjavítjuk. Gumifelrakását követően a megfelelő nyomásra fújjuk fel a gumiabroncsokat, majd a kereket kisúlyozzuk. A kereket, minden esetben nyomatékkulccsal tesszük fel az autókra.

A gumicsere esetén érdemes figyelembe venni. A gumikon található jelzések információit.

Egyéb mutatók:

 • Üzemanyag fogyasztás (A-G)
 • Fékezés nedves úton (80-ról 20 km/h-ig történő fékutat mutatják.)
 • Gördülési zajszint (elhaladási zaj decibelben kifejezve)

Gyorsasági index (GSY, Si, „Speedindex”-nek is nevezik)

Sikm/h Sikm/h Sikm/h
 M130  S 180  W270
 N 140  T 190  Y 300
 P 150  U 200  ZR >240
 Q 160  H 210   
 R 170  V 240   

Ismertetőszám a gumi terhelhetőségéről  (Li, Load Index)

Likg Likg Likg Likg Likg
63272 73365 83487 93650 103875
64280 74375 84500 94670 104900
65290 75387 85515 95690 105925
66300 76400 86530 96710 106950
67307 77412 87545 97730 107975
68315 78425 88560 98750 1081000
69325 79437 89580 99775 1091030
70335 80450 90600 100800 1101060
71345 81462 91615 101825 1111090
72355 82475 92630 102850 1121120

Gépjárműszerviz kárrendezés

Miért érdemes minket választani?

Zavartalan ügyintézés: A biztosítóknál gyakran hosszú sorban állással lehet csak a kárbejelentést megtenni. Gépjárműszervizünk esetében viszont azonnal tudjuk Önt fogadni és a kárfelvételt követően a továbbiakat egyeztetjük a biztosítóval.

Tapasztaltak vagyunk kárrendezésben: Szakképzett kollégáink pontosan fel tudják mérni a kár mértékét. A pontos kárbejelentés fél siker, ezért az igazán problémás helyzetek korrekciójában jobb egy tapasztalt kárrendezőre bízni a feladatot, így Ön jobb esélyekkel kapja meg a kártérítést.

Mi képviseljük Önt: Azért érdemes hozzánk fordulnia kárrendezés lebonyolításakor, mert mi a bejelentéstől a kárfelvétel kérésén és lebonyolításán át, esetleges pótszemlék elvégzésig, a teljesen megjavított autó átadásáig mindent elintézünk. Nem szükséges a biztosító és a javítóműhely közötti kommunikációban résztvennie, mert mindenről gondoskodunk, miközben a fejleményekről részletesen tájékoztatjuk Önt.

Gyorsabb javítás: Szerződött partnerként a fedezeti feltételek egyeztetését követően azonnal neki is állunk gépjárműve javításának. Nálunk nem telnek el felesleges napok és hetek azzal, hogy a biztosítóval egyeztessen, eljárunk Ön helyett és így rövid időn belül el is tudjuk kezdeni a javítómunkálatokat.

Segítünk az ügyintézésben: Minden szükséges nyomtatványt biztosítunk ügyfeleink számára és segítünk a kitöltésben is.

Gépjármű kárrendezés menete

 1. lépés: A baleseti körülményeket mindig a helyszínen rögzíteni kell a kék-sárga bejelentő lap formájában. Fontos tudni, hogy a formanyomtatvány kitöltése és aláírása nem jelenti a felelősségvállalást, ezt majd a biztosító vagy a bíróság fogja eldönteni. Amennyiben egyértelmű, hogy ki a károkozó, a megjegyzés rovatban fel lehet tüntetni. Az eredeti példány a károsultnál, a másolat pedig az okozónál kell maradjon.
 2. lépés: Önnek 30 napja van, hogy hozzánk forduljon a kárrendezés során. Innentől kezdve átvesszük a folyamatot és első lépésként felvesszük a kapcsolatot a biztosítóval.
 3. lépés: A biztosító megvizsgálja, hogy van-e fedezete a másik félnek a kárrendezés lebonyolítására. Amennyiben ez a része a folyamatnak gond nélkül zajlik, akkor a biztosító kárrendezője felveszi velünk a kapcsolatot.
 4. lépés: A kárfelvételi szakértő minden hibáról képet és jegyzőkönyvet készít, valamint a jogalap megvizsgálására is ekkor kerül sor. A BCTC gépjárműszerviz kár képviseleti szakembere ekkor foglal állást és egyeztet a kárfelvételi szakértővel. A szakértő ügyintézés minden esetben a károsult javára válik.
 5. lépés: A kárfelmérés és kalkuláció után, amint megtörténik a károsult kifizetése, elkezdődik a gépjármű javítása gépjárműszervizünkben.

A kárrendezés ügyintézéséhez az alábbi dokumentumokra van szükség

Magánszemély esetén:

 • Baleseti bejelentőlap – felelősségi kár résznél
 • Gépjármű kárbejelentő lap (letölthető, vagy szervizünkben kitölthető munkatársaink segítségével)
 • Forgalmi engedély másolat (hozza el magával, lemásoljuk)
 • Vezetői engedély másolat (hozza el magával, lemásoljuk)
 • Törzskönyv másolat, illetve bank vagy lízingcég neve, szerződésszáma (hozza el magával, lemásoljuk)
 • Cégünk nevére kiállított meghatalmazás (letölthető, vagy szervizünkben kitölthető munkatársaink segítségével)

Cég esetén:

  • Baleseti bejelentőlap – felelősségi kár résznél
  • Gépjármű kárbejelentő lap (letölthető, vagy szervizünkben kitölthető munkatársaink segítségével)
  • Forgalmi engedély másolat (hozza el magával, lemásoljuk)
  • Vezetői engedély másolat (hozza el magával, lemásoljuk)
  • Törzskönyv másolat, illetve bank vagy lízingcég neve, szerződésszáma (hozza el magával, lemásoljuk)
  • Meghatalmazás kárbejelentő részére
  • Aláírási címpéldány
  • Bélyegző
  • Cégünk nevére kiállított meghatalmazás (letölthető, vagy szervizünkben kitölthető munkatársaink segítségével)